Sadržaj omogućuje HT

Lista premijera i top glumaca u serijama koje stižu na streaming platforme

Podijeli

Televizijske zvijezde danas su pravi celebrityji, a velike hollywoodske face sve više prelaze na male ekrane i pojavljuju se u serijama.

- Televizija nikada nije izgledala bolje - izjavio je legendarni Dustin Hoffman, a Jane Fonda, koja glumi u megauspješnoj seriji Netflixa “Grace & Frankie”, dodala je kako glumci žele biti tamo gdje je i dobar scenarij, a danas su to - serije.

Nekada se smatralo da samo glumci od kalibra glume u filmovima, a da su oni s B-liste osuđeni na serije. Danas je situacija potpuno drukčija i mnogo onih s A-liste nastupa u serijama koje su danas mala remek-djela s milijunima obožavatelja.

Što je najbolje, zbog mogućnosti sadržaja na zahtjev, serije možete gledati kad poželite, koliko želite i gdje god se nalazili. Bilo da ste kod kuće pred televizorom, s tabletom u svojoj sobi, na putu za posao sa svojim pametnim telefonom u rukama - sve je dostupno samo dodirom na zaslon i zabavi nema kraja.

Christian Slater, Matthew McConaughey i James Franco samo su neki od glumaca koji su prošle godine prešli na male ekrane radi fantastičnih scenarija. Tko su ostali i što nas sve čeka ove godine na najboljim streaming servisima dostupnima u Hrvatskoj?

Clive Owen glumi u seriji za HBO “The Knick”, a Claire Danes u svih pet epizoda serije “Homeland” (Domovina). James Spader obnavlja staru slavu u NBC-jevoj hit-seriji “The Blacklist” (Crna lista), a Robin Wright i Kevin Spacey nezaustavljiv su politički bračni par u Netflixovoj “House of Cards” (Kuća od karata).

Dobitnici Emmyja i Zlatnoga globusa Paul Giamatti i Damian Lewis utjelovljuju rivale u napetoj drami “Milijarde”, čije se veliko finale može vidjeti uskoro na Pickboxu, a reakcija je na turbulentni svijet financija koji uzrokovao jednu od najvećih ekonomskih kriza u povijesti SAD-a. Moći će se vidjeti i završetak akcijske drame “Škorpion” o ekscentričnom genijalcu koji pokušava spasiti svijet.

Čeka nas i premijera ponovno snimljenog “Twin Peaksa”, kao i druga sezona uspješnice “Stranger Things”. U središtu serije “Iron Fist” još je jedan Marvelov superjunak koji kreće u osvajanje malih ekrana u Netflixovoj produkciji. Naslovnu ulogu tumači Finn Jones (Loras Tyrell iz “Igre prijestolja”), a pojavljuje se i prelijepa Rosario Dawson.

Za ljubitelje SF-a fantastična je vijest da će se nove epizode “Star Treka” na Netflixu prikazivati u 188 zemalja, i to unutar 24 sata nakon američke premijere.

Jedna od najomiljenijih serija svih vremena stiže na ljeto. Sedma sezona “Igre prijestolja” slijeće na HBO 16. srpnja i trajat će šest tjedana uz omiljene likove kao što su Daenerys Targaryen i Jon Snow.

Trend gledanja serija uzeo je toliko maha da mu se pridružila i “zgodna žena” - Julia Roberts. U planu je snimanje njezine prve serije “Today Will Be Different”. Julia će glumiti Eleanor Flood, čiji je život u kaosu, ali odluči da će od danas sve biti bolje i drugačije. Uz ovakve naslove i glumce, serije doista nikada nisu bile uzbudljivije.